Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Dragan Bokan: Voli je protiv radne nedjelje!

Na sastanku odbora udruženja trgovine se danas održavaju pregovori o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedjelji 

„Prije svega, dužan sam da istaknem da nismo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedelje, osim iz medija.

Voli je protiv ukidanja neradne nedjelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju.  

Pozivamo na poštovanje svih zakonskih regulativa  i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih  trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona.  

Shodno tome, smatramo da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.   

Takođe očekujemo da se zabrani prodaja na pijaci nedjeljom svih industrijskih proizvoda koji nisu poljoprivredni proizvodi i da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za sve markete koji posluju u okviru pijaca.  

Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje, protiv smo toga da se “preko noći” i na brzinu donose odluke sa kojima nismo upoznati.”