Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

NAŠA BAŠTA

Kompanija Voli je krajem 2017. godine zakupila poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na lokalitetu Šas u opštini Ulcinj. Na taj način je napravljen  iskorak u razvojnom putu i otpočeto  investiranje u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Cilj je  da se potrošačima ponudi sopstveni proizvod sa svojih polja i da se planskom sadnjom smanji uvoz poljoprivrednih proizvoda iz inostranstva, pružajući  mogućnost krajnjem potrošaću da dobija svježe voće I povrće direktno sa proizvodne površine na policu u maloprodaji.  

Volijevo imanje u Šasu prostire se na površini od 70 ha, od čega je cca 65 ha obradivo poljoprivredno zemljište dok ostatak čine kanali, kamenjar I površine koje su nepristupačne I nepodobne za obradu. Zemljište je zakupljeno na 15 godina dok je produžetak zakupa na dodatnih  15 godina  vezan za ulaganje kompanije Voli u  preradne kapacitete na predmetnom zemljištu. Osim Logističko otkupnog centra u Podgorici, koji  vrši kontinuiran otkup i plasman poljoprivrednih proizvoda i na samom Šasu je napravljen otkupni centar za proizvođače iz tog dijela Crne Gore. Volijevi proizvodi sa Šasa, pod nazivom Naša bašta,  prisutni su na tržištu već godinu dana i već su stekli svoje vjerne potrošače. Najsličniji domaćoj proizvodnji,  jer je  prevashodni cilj da se izbjegne korišćenje hemijskih sredstava,  osim najneophodnijeg  i da budu prepoznatljivi po ukusu, mirisu i svježini, a ne po ujednačenosti plodova i savršenom obliku. Nemoguće je na velikim površinama imati idealnu proizvodnju bez upotrebe zaštitnih sredstava, ali se pokazalo da se sa minimumom korištenja pesticida može kontrolisati zdravstveno stanje biljaka i uspješno voditi borba  sa štetočinama. Potrošačima je dostupan kvalitetan  proizvod sa mirisom i ukusom baš kao da su ih ubrali iz svoje bašte.

Povezani linkovi

Proizvodi naše bašte

Domaća proizvodnja na Volijevom imanju u Šasu, podrazumijeva minimalno korišćenje hemijskih sredstava, što proizvode iz brenda “Naša bašta” čini prepoznatljivim po ukusu, mirisu i svježini.

Kalendar

Budite u toku sa dostupnim proizvodima brenda Naša bašta u svakom periodu godine.

Video Naša bašta

Volijevo imanje u Šasu prostire se na 70 hektara zemlje.