Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Ugradnja solarnih panela u Voli objektima

Danas je potpisan memorandum o zajedničkom investiranju kompanije Voli i Evropske banke za obnovu i razvoj o izgradnji solarnih panela u Voli objektima. 

Kompanija Voli će u narednom periodu, zajedno sa partnerom Evropskom bankom za obnovu i razvoj, realizovati projekat savremenog  sistema proizvodnje električne energije, porijeklom iz obnovljivih izvora, odnosno energije sunca, sa primarnom namjenom za vlastitu potrošnju. Obnovljivi izviori energije,  kao neškodljivi po životnu sredinu, glavni su saveznici ljudi u borbi protiv zagađenja životne sredine kroz smanjenje emisije ugljen-dioksida u procesu proizvodnje energije.    

Mandatno pismo su potpisali predsjednik Upravnog odbora kompanije Voli, Dragan Bokan i   Šarlot  Ruhe generalna direktorka EBRD-a za centralnu i jugoistočnu Evropu.

“Kompanija Voli, kao veliki potrošač električne energije, a sa veoma razvijenim senzibilitetom za društvenu zajednicu, u cilju energetske efikasnosti i uštede, kao i smanjenje stope zagađenja, u narednom periodu investira u izgradnju solarnih panela. Želimo da damo svoj doprinos zaštiti životne sredine i da u narednom periodu kroz brigu o prirodi vršimo pozitivan uticaj na okruženje za dobrobit naše djece”, izjavio je predsjednik kompanije Voli, Dragan Bokan.