Svinjska rebra u BBQ sosu

30.11.2020.

Tokom kišnih dana češće kuvamo, pa vam majstori kuhinje Voli restorana preporučuju pravi gurmanski užitak-SVINJSKA REBRA U BBQ SOSU


Potrebno je:
3kg svinjskih rebara
2 dl ulja
So i biber

Za bbq sos
200 ml kečapa
20 g senfa
120 g smeđeg šećera
2 kašike Worcester sosa
So i biber

Svinjska rebra je potrebno fino obraditi, začiniti sa malo soli i bibera i premazati uljem. Sve zajedno ostaviti da odstoji 24 h u frižideru.
Rebra peći 3 sata u rerni na 180°C.
Kada su rebra pečena, premazati ih bbq sosom koji pripremamo tako što pomiješamo sve namirnice (kečap, senf, Worcester sos, so i biber) i kuvamo zajedno 20 minuta dok se ne dobije željena gustina i ukus.
Uz rebra možete poslužiti fino pečen krompir i šargarepu sa dodatkom ruzmarina.


Prijatno!