Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Punjena piletina

20.04.2020.

Potrebno je:  

  • 270g pilećeg filea, 
  • 30g rukole, 
  • 50g mladog sira, 
  • 2dl neutralne pavlake,
  • 50g parmezana,
  • suvi paradajz,
  • so i bijeli mljeveni biber.

 

Priprema:

Sos od parmezana: 

Maslacu se doda parmezan, uz pažnju da ne zagori. Nalije se malo pileće supe, a na kraju se doda malo neutralne pavlake, kako bi se sos redukovao.

Piletina se tanko izlupa pod providnom folijom (kako se meso ne bi lijepilo za čekić), napuni se mocarelom i rukolom  na štapiće. Začinite šolju i bijelim biberom, urolujte i stavite u foliju. Pecite na 180˚C od 15 do 20 minuta. Kada se ispeče, odmotajte formirane valjke i servirajte na sljedeći način: pire krompir se servira na 4 različita mjesta, doda se piletina i prelije se sosom od parmezana. Za dekoraciju se, takođe, može koristi suvi paradajz ili suve masline.

Prijatno!