loader image

Primavera

07.07.2020.

Potrebno: 

  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 1 karfiol
  • 1 patlidžan
  • 1 brokula
  • 50 g maslaca
  • 10 g bibera
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 10 g soli
  • fond za nalivanje

 

Priprema:

U odgovarajući tiganj staviti maslinovo ulje da se zagrije, nakon čega treba dodati isjeckano  povrće, osim brokule i karfiola. Nakon kraćeg dinstanja, naliti sa malo fonda i dodati brokulu i karfiol i dinstati još pet do 6 minuta. Kada se povrće prodinstalo, naliti fond po potrbi i začiniti solju i biberom i vezati maslacem. Dodati kuvane taljatele i sve zajedno izmiješati trzanjem tiganja.
Ovako pripremljene taljatele servirati na odgovarajući tanjir i dekorisati po želji.