Potaž od karfiola „Dubarry”

11.07.2020.

Potrebno je:  

  • svježi cvijet karfiola 1 komad
  • maslac 50g
  • brašno 50g
  • pileća supa ½ l
  • neutralna pavlaka
  • muškatni oraščić
  • ulje bundeve
  • so 5g
  • biber 5g

 

Priprema:

Na zagrijanom  maslacu dodati brašno i propržiti 3 minuta, zatim dodati pileću supu i paziti, uz redovno miješanje, da se ne stvore grudvice.
Nakon što se supa kuvala petnaestak minuta, dodati cvjetove od karfiola i kuvati još desetak minuta, začiniti muškatnim oraščićem, solju i biberom. Kada je karfiol kuvan, skloniti ga sa vatre i izblendati ručnim blenderom dok ne dobije finu kremastu strukturu. Na kraju umiješati neutralnu pavlaku.
Prilikom serviranja preko potaža sipajte malo ulja od bundeve.

Želimo da upozorimo na lažne nagradne igre koje se sve češće pojavljuju i koriste ime naše kompanije u svrhu obmane. Molimo vas da ne nasjedate. Ukoliko nagradna igra nije iskomunicirana na našem zvaničnom Instagram ili Facebook profilu, smatrajte je prevarom.

Molimo vas da ne učestvujete i da ne ostavljate svoje podatke. Zvanične nagradne igre i promocije kompanije Voli uvijek će biti objavljene na našim zvaničnim kanalima i društvenim mrežama, koje imaju preko 45.000 pratilaca — što vam u budućnosti može pomoći pri lakšoj identifikaciji lažnih profila.