loader image

Lešo teletina

15.04.2020.

Potrebno je: 

  • teletina 700g, 
  • krompir 700g, 
  • šargarepa 4 komada, 
  • korijen celera 100g, 
  • korijen peršuna 100g, 
  • 2 češnja bijelog luka, 
  • suvi ili svježi peršun po želji, 
  • so, biber, vegeta po želji.

 

Priprema:

Meso isjeći na veće komade, dobro oprati pod mlazom vode i staviti u šerpu. Preliti vodom do pola šerpe tako da meso skroz bude pod vodom i staviti da se kuva oko 15 minuta. Nakon toga, prosuti vodu u kojoj se kuvalo, nasuti novu, istu količinu kao i prvi put i vratiti na šporet.
Krompir, šargarepu, celer, korijen peršuna narezati i dodati mesu. Začiniti i ostaviti da se kuva dok meso ne bude skuvano.
Pri serviranju posuti peršunom.

Prijatno!