Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Kanapei

07.07.2020.

Kanape pršuta

Potrebno je:

  • pršuta 50 g
  • Feta sir 50 g
  • ajvar 20 g
  • sir trapist 20 g
  • tost hjleb 2 komada

 

Priprema:

Prvo pripremite urnebes namaz od fete sira i ajvara. Pomiješajte ajvar i feta sir u kompaktnu masu. Na prvo parče tost hljeba namažite urnebes namaz i dodajte sir trapist. Zatim namažite drugi tost i peklopite prvo parče sa sirom i  dobro pritisnite.

Kada ste dobili dupli tost, odozgo namažite urnebes namaz i stavite fino parče pršute. Nakon toga ga stavite u frižider da odmori. Posle 10 minuta izvadite tost iz frižidera i izrežite ga na četiri jednake kocke. Ovako pripremljene kanapee možete dekorisati  po želji.

 

Kanape dimljeni losos

Potrebno je:

  • dimljeni losos  40 g
  • mascarpone 50 g
  • tost hljeb 2 komada
  • mirođija 3 g

 

Priprema:

Na tost hljeb namažite mascarpone i stavite dimljeni losos. Zatim namažite drugo parče tosta i preklopite sa  prvim parčetom. Malo ga pritisnite. Zatim još  jednom namažite mascarpone i preko njega stavite preostali losos. Ovako pripremljen kanape izrežite na trougao i dekorišite mirođijom.

 

Kanape gambori

Potrebno je:

  • gambori 2 komada
  • mascarpone 50 g
  • peršun
  • tost  hljeb 1 komad

 

Priprema:

Gambore prvo skuvajte  1 minut u ključaloj vodi i ohladite. Dok se gambori hlade izvadite dva kruga iz tost hljeba. Na krugovima tosta kuvarskim šprićem stavite mascarpone tako da dobijete fini oblik mase. Na masu dodajte kuvani gambor i dekorišite peršunom.