Kanapei
07.07.2020.
Kanape pršuta
Potrebno je:
- pršuta 50 g
- Feta sir 50 g
- ajvar 20 g
- sir trapist 20 g
- tost hjleb 2 komada
Priprema:
Prvo pripremite urnebes namaz od fete sira i ajvara. Pomiješajte ajvar i feta sir u kompaktnu masu. Na prvo parče tost hljeba namažite urnebes namaz i dodajte sir trapist. Zatim namažite drugi tost i peklopite prvo parče sa sirom i dobro pritisnite.
Kada ste dobili dupli tost, odozgo namažite urnebes namaz i stavite fino parče pršute. Nakon toga ga stavite u frižider da odmori. Posle 10 minuta izvadite tost iz frižidera i izrežite ga na četiri jednake kocke. Ovako pripremljene kanapee možete dekorisati po želji.
Kanape dimljeni losos
Potrebno je:
- dimljeni losos 40 g
- mascarpone 50 g
- tost hljeb 2 komada
- mirođija 3 g
Priprema:
Na tost hljeb namažite mascarpone i stavite dimljeni losos. Zatim namažite drugo parče tosta i preklopite sa prvim parčetom. Malo ga pritisnite. Zatim još jednom namažite mascarpone i preko njega stavite preostali losos. Ovako pripremljen kanape izrežite na trougao i dekorišite mirođijom.
Kanape gambori
Potrebno je:
- gambori 2 komada
- mascarpone 50 g
- peršun
- tost hljeb 1 komad
Priprema:
Gambore prvo skuvajte 1 minut u ključaloj vodi i ohladite. Dok se gambori hlade izvadite dva kruga iz tost hljeba. Na krugovima tosta kuvarskim šprićem stavite mascarpone tako da dobijete fini oblik mase. Na masu dodajte kuvani gambor i dekorišite peršunom.