Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Japanski majstor i priprema Wagyu govedine prvi put u Crnoj Gori

Kompanija Voli je u saradnji sa Premium Food &Consulting 65, grupacijom  Giraudi i prijateljem projekta Plantažama, organizovala edukativnu prezentaciju o pripremi Wagyu mesa za premium HORECA kupce.
Međunarodno poznata Marika Watanabe, japanski majstor za pripremu ove specijalne kategorije mesa, ovom prilikom je predstavila specifične načine rezanja, pokazala  svoju vještinu i odala tajne svog zanata šefovima kuhinja najprestižnijih ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori.  
 
Radionica sa degustacijom je  organizovana u VIP sali Voli restorana Bar 11, koji posluje u okviru Voli hipermarketa, u neposrednoj blizini kružnog toka koji spaja Budvu,Tivat i Kotor. 
Jedinstvena Japanese Wagyu govedina, zahvaljujući tehnikama rezanja dovedenim do savršenstva, dobija veću vrijednost i pokazuje svoj prefektan ukus. Nakon prezentacije, gosti su imali priliku da uživaju i u drugim specijalitetima koje su pripremili Volijevi  majstori kuhinje, što je ujedno bila prilika da se upoznaju sa ponudom Volijevog Premium HORECA programa, uključujući i  pažljivo odabrana vina. 
 
Slaganje vina i hrane je poseban segment hedonizma, sinergija dobrih ukusa, koji tako ukomponovani čine nov, superioran gastronomski efekat koji  doprinosi istinskom uživanju.  
 
Domaći, a svjetski brend Plantaže, koji u ove godine obilježava jubilej 60 godina postojanja, je pored već poznatih etiketa iz premium, ultra premijum i specijalnih selekcija vina, ovom prilikom je  premijerno predstavio limitiranu seriju Perla kreiranu  i namijenjenu isključivo za najprestižnije HORECA objekte u Crnoj Gori. 
 

Gostima se obratio  Frančesko Konsaltera, glavni menadžer za kategoriju  premium mesa  u Giraudi grupaciji, kao  i doskorašnji F&B direktor u Porto Novom, sada F&B direktor grupacije Casa Del Mare i direktor kompanije Premium Food & Consulting 65, Tomislav Andrović.