Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Detox

17.03.2021.

Toksini su supstance koje su otrovnog sastava i mogu izazvati negativne efekte po naše tijelo i zdravlje.

Kada sistem postane preopterećen, toksini počinju da se nagomilavaju u tijelu i ugrožavaju cjelokupno zdravlje organizma.
Naša tijela se prirodno svakodnevno čiste, što im omogućava da ostanu dobro izbalansirana. Kod nekih osoba, usporen sistem za detoksikaciju zajedno sa višestrukom i svakodnevnom izloženošću toksinima dovodi do toga da njihova tijela postanu preopterećena i mogu izgubiti sposobnost da temeljno čiste tkiva i organe.

Efikasna Detoksikacija organizma jeste proces koji podrazumijeva odabir i unošenje zdravih namirnica na umjeren način.

Prvi i osnovni korak u procesu detoksikacije, odnosno snižavanju nivoa toksina u vašem organizmu, jeste da izbacite brzu hranu iz jelovnika, punu ugljenih hidrata, grickalice, gazirana pića, tjesteninu sačinjenu od bijelog brašna, kao i sve one namirnice koje sadrže vještačke dodatke. Pored toga, preporučuje se smanjeno konzumiranje ili potpuno eliminisanje kafe i duvanskih proizvoda. 

Najsigurniji put u dugoročnom održavanju optimalnog balansa tijela jeste svakodnevna detoksikacija prirodnim putem i ona podrazumijeva izbor adekvatnih namirnica.

Svježe cijeđeni sokovi IzVOLIte predstavljaju savršen izbor kada su vam potrebni vitamini i minerali, a pakuju se u praktične bočice koje su zgodne za svaku priliku. Odaberite svježe cijeđeni sok ili napravite svoj mix.

Naša preporuka:

Crveni mix-jabuka zlatni delišes i cvekla
Mix-pomorandža, šargarepa, jabuka greni smit, ananas i kruška
Zeleni mix-celer, kratsavac, zelena jabuka i limun