Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Carnex svježe meso

Carnex meso strogo kontrolisanog kvaliteta – sigurnost i bezbjednost hrane koju volite.

 

Meso je veoma značajna namirnica u ishrani ljudi, jer je izvor lako svarljivih i biološki i energetski vrijednih sastojaka. Bogato je bjelančevinama koje sadrže esencijalne aminokisjeline u optimalnom odnosu. Zavisno od sadržaja masti, meso može imati i veliku energetsku vrijednost. Pored toga, meso je zadovoljavajući izvor vitamina A i bogat izvor vitamina B grupe, posebno niacina. Po sadržaju nutritivnih sastojaka meso se može mjeriti sa najcjenjenijom namirnicom – mlijekom. U mesu se nalazi dosta mineralnih materija i ono se može smatrati vrlo značajnim izvorom gvožđa.

Zašto Carnex meso? 

 

Carnex zaokruženo vlada procesom proizvodnje mesa kroz sopstvenu proizvodnju hrane za životinje, sopstvene farme za uzgoj svinja i sopstveni pogon za proizvodnju mesa i proizvoda od mesa. 

Na Carnex farmama godišnje se proizvede 120,000 tovljenika, u strogo kontrolisanim uslovima uzgoja, što za ukupan rezultat ima  veoma kvalitetno meso bez prisustva pesticida, hormona, antibiotika i drugih toksina.  

Iskustvo i znanje već više od 60 godina u oblasti tehnologije proizvodnje mesa i proizvoda od mesa, poštujući dobru proizvođačku i higijensku praksu kao i važeću zakonsku regulativu, obezbijeđuje da baš Carnex meso ima najpoželjnija svojstva: mišićno tkivo ružičaste do svijetlocrvene boje, masno tkivo bijele boje, ujednačenu konzistenciju karakterističnu za kategoriju mesa, karakterističan, poželjan miris… 

Potvrdu kvaliteta ostvaruje i kroz sertifikovane standarde u oblasti bezbednosti hrane: HACCP i IFS Food. U proizvodnji se koristi samo najbolje, dosledni  u namjeri da ostanu vijerni CARNEX kvalitetu.

Odaberite Carnex svježe meso u Voli marketima i pripremite za svoje najdraže kvalitetan i ukusan obrok, koji miriše na tradiciju.