Biftek salata
07.07.2020.
Kada govorimo o bifteku, riječ je o goveđem mesu, u koje se ubraja teletina i junetina. Predstavlja onaj dio goveđeg mesa koji je najsočniji i najmekaniji, a ujedno ima i najmanje masnoća, zbog čega podrazumijeva kvalitet. Najbolji biftek dolazi nam od onih goveda koja su se aktivno kretala. Ovo meso sadrži mnoge korisne sastojke. Bogato je bjelančevinama, mineralima i ekstraktivnim materijama. Pa je zato poznato kao odličan izbor za sportiste koji troše veliku energiju i kalorije. Nutricionisti ga nazivaju zdravim mesom.
Šef kuhinje Restorana Bar 12 predlaže ukusnu Biftek salatu, koja obiluje kvalitetnim i zdravim namirnicama.
Potrebno je:
Zelana salata 50g
Crvena paprika 70g
Kisjeli krastavac 50g
Baby spanać 30g
Biftek 120g
So
Aceto balsamico 0.5 ml
Maslinovo ulje 0.5 ml
Parmezan 20g
Čeri paradajz 60g
Masline 40g
Biftek isjeći na manje komade i propržiti na malo putera i ulja. Zelenu salatu, baby spanać, papriku, kisjeli krastavac, čeri paradajz i malsine staviti u posudu, začiniti sa malo soli, maslinovim uljem i aceto balzamikom.
Na tanjiru servirati začinjenu salatu, a preko dodati biftek i parmezan.
Prijatno!